Ricciardo holder forventningerne under kontrol på trods af den fremragende præstation i kvalifikationen

By | July 23, 2023

Daniel Ricciardo overhalede holdkammeraten Yuki Tsunoda ved det ungarske Grand Prix, hans første Formel 1-løb, men holder forventningerne i skak til, hvad han forventer bliver et Grand Prix med hårde lektioner.

Ricciardo noterede AlphaTauris bedste kvalifikationsresultat i fem løb, da han satte sin bil som nummer 13 på banen i Budapest, et resultat som overskyggede alle forgængeren Nyck de Vries’ lørdagspræstationer undtagen én.

Mere Formel 1!

Verstappen sigter efter at vinde den ungarske GP efter en “forfærdelig” kvalifikation

Hamilton roser den ungarske GP pole position ‘dag og nat’.

Hamilton snupper første pole siden 2021 i Ungarn

Det bragte ham også fire pladser foran den nye holdkammerat Tsunoda, der blev slået ud af kvalifikationen i Q1, dog med en tid kun 0,013s langsommere end australieren i en super tight session.

Ricciardo læste ikke for meget i resultatet, men indrømmede, at det overordnede billede var positivt efter blot to dage tilbage i bilen.

“Jeg havde ingen idé om, hvor jeg skulle forvente at være på nettet, så 13. pladsen på en måde virker irrelevant for mig,” sagde han.

“Selvfølgelig er min reference Yuki for nu, og jeg tror, ​​at han også – set udefra – er en god reference, ikke kun i år, men jeg synes allerede i anden halvdel af sidste år, at jeg kunne se med Pierre (Gasly), at han begyndte at være meget mere konkurrencedygtig.

“Uanset om jeg er foran eller bagud, tror jeg, at det er godt for mig at være der.”

Australieren sagde, at han havde udviklet et klart billede af, hvor han skulle hente sit spil efter en forstyrret fredagstræning og blev vurderet til 98 procent af sit potentiale lørdag eftermiddag.

“Jeg følte mig ret godt tilpas,” sagde hun. ”I går havde vi egentlig kun én session. Jeg var lidt ude af tempoet, men jeg vidste sådan set, hvor jeg manglede, og det var ret selvforklarende, hvor jeg kunne finde rytmen.

“I dag har jeg forbedret dem. Jeg tror, ​​at alt, hvad jeg havde brug for at forbedre i aftes, var i stand til at forbedre mig.

“Sandsynligvis kan vi alle nemt komme op på 95 % på dette niveau. Så det er den sidste procentdel. Jeg tror, ​​jeg fandt noget i kvalifikationen, men der er sikkert stadig lidt mere.

“Jeg kom tæt på 100 procent, måske 98, så det var noget af et skridt fremad.”

Men Perth-indfødtes 10-løbs fravær fra nettet skulle vise sig selv på søndag, når han gennemfører sin første Grand Prix-distance i næsten otte måneder i en bil, han kørte for første gang først fredag.

Selvom han ikke var villig til at sætte et formelt mål for løbet, sagde han, at han forventede en sværere eftermiddag med læring frem for at presse på for pointene.

“Jeg har sikkert kun kørt otte omgange eller noget i øjeblikket,” sagde han om sin begrænsede erfaring med at køre med AlphaTauri. “Jeg tror, ​​der vil være mange ting for mig at lære i morgen i forhold til at styre dækkene, men også bilen med brændstof, efterhånden som dækkene kommer af.

”Jeg skal nok begynde at finde ud af mere om bilen og selvfølgelig de svage punkter under de forhold. Jeg tror nok, der vil være omgange, hvor jeg måske ikke klarer mig så godt, men så vil der være omgange, hvor jeg klarer mig bedre, fordi jeg lærer, mens jeg går.

”Jeg vil ikke sige det negativt, men der vil uundgåeligt stadig være nogle ting at hente. Jeg håber, jeg kan lære hurtigt.

“Hvis vi kan finde vej til pointene, ville det være enormt. Jeg tror, ​​at vi som hold selvfølgelig skal have point, men i virkeligheden er det bare at sikre, at vi er på toppen af ​​bilen, ét med bilen, og så er det det første felt, jeg skal sætte kryds.

Når vi ser frem til søndagens resultat, er der allerede en følelse af, at Ricciardo har genfundet sin gamle mojo, og at hans AlphaTauri-ophold sandsynligvis vil genoprette i det mindste noget af hans omdømme før McLaren.

Australieren tilskrev sit solide comeback til sit sabbatsemester, som han sagde hjalp ham med at genfinde sin selvtillid efter to sæsoner med blå mærker i Woking.

“Hvis vi også glemmer resultatet i dag, bare hvordan jeg har det, føler jeg mig bare lidt lettere og lidt mere sprudlende, lidt ligesom mig,” sagde han. ”Jeg kørte lidt mere med et smil.

“[The break] det var meget, meget godt for mig. Måske ikke alle har brug for det, men for mig var det virkelig fedt på det tidspunkt i min karriere.

“Selvfølgelig er jeg racerkører, så jeg forventer altid noget af mig selv, men ærligt talt prøvede jeg virkelig at fjerne så meget som muligt og sørge for, at dette er stedet, der får mig til at føle mig som mig selv igen.

“Da jeg hoppede ind i bilen i kvalifikationen, følte jeg mig virkelig, virkelig afslappet. Ikke for at tage let på det, bare glad, glad for at være tilbage og glad for at kunne presse bilen til det yderste igen.

“Jeg følte, at jeg havde tid nok til at blive forelsket igen.”

Historien dukkede oprindeligt op i Racer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *