Rahal affyrer et advarselsskud: rammerne for Portland-løbet er bedre end kvalifikationen

By | September 2, 2023

Graham Rahal, der tog sin anden landevejspoleposition i træk i Portland lørdag, siger, at hans race-setup er endnu stærkere end hans kvalifikationssetup.

IndyCar-veteranen slog sidste års polevinder Scott McLaughlin med 0,033 sekunder, kun to løb efter at have passeret andre på Indianapolis landevejsbane. Han er nu overbevist om, at hans folk-klare Rahal Letterman Lanigan Honda har det medfødte tempo til at holde ham foran hele søndagen.

“Jeg tror, ​​vores racerbil bliver bedre end vores kvalificerende bil,” sagde han efter at have brugt de friske primære Firestones til at slå modstanderne, der alle brugte de blødere alternativer. “Jeg sagde det ved Indy GP, jeg synes, vi viste det, og jeg synes, vi er i en ret god position her.

“Det var klart, at det var rart at have sorte mennesker til at køre racerløb [primaries]. Jeg synes, Firestone har gjort et godt stykke arbejde her. Dækket er dog meget, meget kompliceret, det røde og sorte, ærligt talt. Der er en stor grad. Toppen er meget, meget tidligt. Jeg synes, de røde forsvandt ret godt efter anden omgang.

“Denne morgen [second practice] vi besluttede ikke at lave så mange sæt som de fleste fyre. Jeg tror, ​​at alle i marken undtagen RLL-bilerne brugte to sæt dæk i morges, eller nogle brugte to i går [first practice], en i morges. Vi brugte kun én pr. session og ville prøve at holde et sæt, og i dag lykkedes det hele. Gudskelov for det.

“Vi er spændte på i morgen, og forhåbentlig kan vi få folk klar til at vinde, og mand, det ville bare være rart efter alle disse år og kampe at vinde igen.”

Rahal, der er på udkig efter sin første sejr i løbet, siden han slog begge runder i det dobbelte header i Detroit i 2017, håber, at advarsler på hele banen ikke kommer i spil, og at han vil være det meste af lederen.

“Jeg føler rytterens niveau, talentniveauet er steget meget,” sagde han. ”Vi får ikke så mange gule mere, så forhåbentlig kan vi få en rigtig ren start i morgen. Vi kan kontrollere dette løb og gøre det ret simpelt [on] strategi.

“Jeg tror, ​​de røde kommer til at pitche mange mennesker til et gennembrud i morgen. Banetemperaturen og alt skulle selvfølgelig være køligere i morgen, men i eftermiddag [final practice] det bliver meget interessant at se, hvordan nedbrydningen bliver. Dette løb har altid været en rød tur… og jeg tror, ​​vi kan se forskellige ting i år, og det er derfor, vi beholdt alle de sorte, ærligt talt, så vi kunne deltage i løbet med…

“Jo højere temperatur, jeg tror, ​​det vil dræbe de røde. De bliver meget hurtigt mættede. Jeg synes, de bliver meget varme, og det skaber flere problemer. Men i morgen bliver også en køligere dag, og hvis du er foran, Gud velsigne os, får vi en god start, og vi kan gøre det. Når du er i den position, synes jeg, du kan prøve at tage dig af det og holde de røde lidt bedre.

“At gøre dette [110-lap race] i to [pit stops], du skal gøre, hvad, 35, 36 omgange med dine røde? Der er meget at spørge om. Jeg gjorde det allerede i weekenden med de sorte, så jeg ved, at de sorte kan gøre det og konkurrencedygtigt, men jeg synes, det kræver meget af de røde. De fleste mennesker vil heller ikke, for at være klar, men hvis du prøvede…”

Rahal, der sagde, at han “virkelig kæmpede med de røde – meget af det, vi skulle gøre i dag, var bare at dreje bilen for dem specifikt”, blev bedt af RACER om at forklare, hvor og hvorfor han følte, at primærvalgene var overlegne.

“For at være ærlig er det overalt. Jeg tror ikke, at dækkene er så forskellige. Grunden til, at jeg blev sort, er, fordi jeg på den allerførste udflugt var P1 i gruppe et sort, og jeg lavede en 58.30 eller sådan noget, så mit røde tempo var ikke hurtigere. Det er derfor, jeg endelig tænkte: “Hey, jeg tror ikke, jeg kan gøre det igen med røde,” og så slog jeg mig til sorte.

“Jeg synes, fordækket bliver virkelig mættet med varme og giver ud. Og hvor [Turns] 10, 11 – 10 flyver du, 11, og så kommer du til 12 og gummiet er varmt og giver op og er ret trægt.

“For at få det til at rotere, skal du gøre en masse ting, der ikke er særlig gode for løbet. Som sagt synes jeg, vi skal lidt tilbage på dette emne”.

Adspurgt om der var noget særligt ansvarligt for hans nye tempo i kvalifikationen – dette var kun hans femte pole i over 250 IndyCar-løb – forklarede Rahal: “Christian [Lundgaard, teammate] han kom hen til mig, og han sagde: ‘Åh, du er den bedste træner, jeg nogensinde har haft’, og det var det, der skilte sig ud for mig, og jeg tænkte: ‘Nå, jeg lukker denne…bog, og vi’ jeg kommer videre!’

“Christian har gjort et fremragende stykke arbejde med at bringe fart, og du så sidste år, at han kæmpede med racerteknikken. Han var måske hurtig, men på løbsdagen var jeg altid sikker på, at vi kunne tage ham. Han kom tilbage i år, og ikke kun havde han farten, men hans racerteknik var også fantastisk. Han har generelt været i stand til at gentage, hvad vi har været i stand til tidligere, nemlig at komme i gang på søndag og sætte sig selv i en god position. Meget af det her handler simpelthen om at blive presset til max.

“Men igen, du kan blive presset til max. Det betyder ikke, at resultatet kommer. Du kan mærke presset. Du kan mærke, at du vil hurtigere, du vil have en stang, men i sidste ende skal alle brikkerne i puslespillet passe sammen, og det er det, der er fantastisk lige nu, er, at det føles som om, at hele organisationen er samlet og coachingen. personalet har gjort et fantastisk stykke arbejde, mekanikerne, der har haft ryggen mod muren og har haft travlt de sidste par år, har gjort det, så de fortjener det.

“Kulminationen af ​​alle disse ting er lig med nogle præstationer.”

Historien dukkede oprindeligt op i Racer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *