Jeg er 81 år gammel, har et realkreditlån på $118.000 og en IRA på $110.000. Er jeg nødt til at trække mig fra mine investeringer for at betale mit realkreditlån?

By | August 20, 2023

Spørg en rådgiver: Jeg er 81, har et realkreditlån på $118.000 og en IRA til en værdi af $110.000. Er jeg nødt til at trække mig fra min investering for at betale af på mit realkreditlån?

Jeg er 81 år gammel. Jeg har en boliglånssaldo på $118.300. Jeg har også en $110.000 Rollover Individual Retirement Account (IRA) investeret i en bank. Skal jeg tage pengene ud af min investering og sætte dem på at sænke realkreditlånet?

– Octavius

Det bedste valg for dig vil afhænge af, hvordan resten af ​​din økonomi ser ud, og hvad dit ultimative mål er. Uanset hvorfor du stiller dette spørgsmål, tror jeg, du skal overveje, hvor meget det kan påvirke dit cash flow og din fleksibilitet til at absorbere uventede udgifter.

Overvej disse spørgsmål, mens du overvejer dit næste træk. (Søger du efter hjælp med et økonomisk spørgsmål? Dette værktøj kan hjælpe dig med at forbinde dig med potentielle rådgivere).

Hvad er dit mål med denne beslutning?

Spørg en rådgiver: Jeg er 81, har et realkreditlån på $118.000 og en IRA til en værdi af $110.000.  Er jeg nødt til at trække mig fra min investering for at betale af på mit realkreditlån?

Spørg en rådgiver: Jeg er 81, har et realkreditlån på $118.000 og en IRA til en værdi af $110.000. Er jeg nødt til at trække mig fra min investering for at betale af på mit realkreditlån?

Overvej, hvad der fik dig til at stille dette spørgsmål i første omgang. Det optimale valg for dig afhænger til dels af dit personlige “hvorfor”.

  • Vil du gøre noget, der vil resultere i det højeste økonomiske afkast? I det tilfælde, dette er mere et matematisk problem. At sammenligne renten på dit realkreditlån med det afkast, du kan forvente af dine investeringer – og de dermed forbundne risici – vil være nøglen.

  • Vil du gøre tingene nemmere? Hvis det er tilfældet, og du kan slippe af med realkreditlånet helt, ville det helt sikkert gøre det. Du ville fjerne to konti sammen med de tilhørende betalinger, hævninger og skattemæssige konsekvenser af begge. Jeg forstår det: Jeg tog beslutninger, der ikke var strengt forsvarlige på et regneark, fordi de ville reducere kompleksiteten for mig.

  • Er du i tvivl om dine arvinger? Jeg har haft samtaler med pensionister, der ikke ønskede at efterlade deres begunstigede med et ubetalt realkreditlån af bekymring for, at de måske ikke kunne beholde huset. Hvis det er en del af det, der driver dig, så tal med en rådgiver og advokat om planlægning af din ejendom. De vil hjælpe dig med at forstå dine muligheder og være i stand til at vejlede dig.

Dette er blot nogle få eksempler på almindelige årsager til, at du måske tænker på dette. Min pointe med at bringe dem op er at foreslå, at du først skal størkne for dig selv, hvorfor du overvejer dette, og hvad du håber at opnå. Dette er et nødvendigt skridt for at træffe et korrekt valg. (Søger du efter hjælp med et økonomisk spørgsmål? Dette værktøj kan hjælpe dig med at forbinde dig med potentielle rådgivere).

Hvad er den umiddelbare indvirkning på budget og pengestrøm?

Spørg en rådgiver: Jeg er 81, har et realkreditlån på $118.000 og en IRA til en værdi af $110.000.  Er jeg nødt til at trække mig fra min investering for at betale af på mit realkreditlån?

Spørg en rådgiver: Jeg er 81, har et realkreditlån på $118.000 og en IRA til en værdi af $110.000. Er jeg nødt til at trække mig fra min investering for at betale af på mit realkreditlån?

Uanset din grund, så sørg for, at du ikke efterlader dig selv uden tilstrækkelig likviditet.

Tager du regelmæssige hævninger fra din IRA og bruger pengene som en del af dit almindelige budget? Hvis ja, hvordan ville det at løbe tør for din IRA påvirke dit cash flow? Dækker disse hævninger en væsentlig del af dit forbrug?

En ting, der slår mig ved netop dette punkt i din situation, er, at tilbagetrækning af hele saldoen ikke helt vil eliminere realkreditlånet. Du ville stadig have betalingen, men uden IRA til at betale den.

Hvis det antages, at det er en traditionel skatteudskudt IRA, skal du betale skat af det fulde beløb, så sørg for at tage det med i det. Men selvom vi ignorerer skatteeffekten, skylder du stadig omkring $8.300 på realkreditlånet. Ville du være i stand til at dække dette beløb med andre opsparinger for at betale det fuldt ud? Hvis ikke, kan du komfortabelt dække betalingen, indtil den er betalt uden IRA at stole på? Uanset hvad, så sørg for, at du ikke befinder dig i et økonomisk hjørne, hvor du har en først og fremmest hus betalt, men kæmper så for at følge med.

Du kan ikke stole på IRA. Hvis du kan leve komfortabelt af din sociale sikring, pension eller anden opsparing, er det fantastisk. Det kan være, at du kun tager dine minimumskrav (RMD), fordi du skylder fra IRA, og du ikke har brug for pengene for at klare dig. Hvis det er tilfældet, er det selvfølgelig mindre en bekymring.

Jeg foreslår, at du overvejer denne idé nøje og giver den betydelig vægt i din endelige beslutning. (Søger du efter hjælp med et økonomisk spørgsmål? Dette værktøj kan hjælpe dig med at forbinde dig med potentielle rådgivere).

Næste skridt

Overvej, hvad der får dig til at stille dette spørgsmål, såvel som pengestrømskonsekvenserne og skattemæssige konsekvenser af at trække dig fra din IRA. Disse overvejelser vil hjælpe med at informere din endelige beslutning.

Brandon Renfro, CFP®, er klummeskribent i SmartAsset finansiel planlægning, som besvarer læsernes spørgsmål om personlig økonomi og skatteemner. Har du et spørgsmål, du gerne vil have svar på? Send venligst en e-mail til AskAnAdvisor@smartasset.com, og dit spørgsmål kan blive besvaret i en fremtidig kolonne.

Bemærk venligst, at Brandon ikke er deltager i SmartAdvisor Match-platformen og er blevet belønnet for denne artikel.

Find en finansiel rådgiver

  • Hvis du har specifikke spørgsmål til din investerings- og pensionssituation, kan en finansiel rådgiver hjælpe. Det behøver ikke være svært at finde en finansiel rådgiver. SmartAssets gratis værktøj matcher dig med op til tre kontrollerede finansielle rådgivere, der betjener dit område, og du kan interviewe dine rådgivere uden omkostninger for at beslutte, hvilken der er den rigtige for dig. Hvis du er klar til at finde en rådgiver, der kan hjælpe dig med at nå dine økonomiske mål, så kom i gang nu.

  • Planlægger du at gå på pension? Brug SmartAssets Social Security Calculator til at få en idé om, hvordan dine pensionsydelser kan se ud.

Fotokredit: ©iStock.com/Inside Creative House, ©iStock.com/Dean Mitchell

Indlægget Spørg en rådgiver: Jeg er 81, har et realkreditlån på $118.000 og en IRA på $110.000. Er jeg nødt til at trække mig fra mine investeringer for at betale mit realkreditlån? dukkede først op på SmartAsset-bloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *