“Det er virkelig hårdt at være model”

By | September 2, 2023

Broadway- og Disney-legenden Idina Menzel sidder på scenen på Grammy Museum i Los Angeles og chatter med Yahoo Entertainment Music Editor Lyndsey Parker om hendes smarte nye diskoalbum. Drama Queen. Pladen er fuld af standouts, ikke hans sædvanlige ballader (“Hey, jeg kan lave ballader til jeg bliver 90 – jeg laver ‘Defying Gravity’ og ‘Let It Go’, når jeg er i Vegas, når jeg er i B-Lounge og ingen, han ansætter mig”, joker han), men han er ikke en Total afgang til Menzel. Efter alt, den Så du er ikke inviteret til min Bat Mitzvah Stjernen begyndte at dække hits fra “ekstraordinære, enorme, dynamiske, store personligheder” disco-divaer som Donna Summer og Gloria Gaynor under faktiske bat mitzvaer, og minder om de før-Leje/Ond dage med glæde, som “en fantastisk legeplads for mig til at lære alle slags musikgenrer, at øve mig, når ingen lyttede, og lave fejl.”

Men nu giver Menzel så at sige virkelig slip på det. Efter flere års forsøg på at lave overgangen til pop med kun beskeden hitlistesucces, har han endelig “lavet det album, jeg virkelig gerne ville lave – til Mig selvligeglad med, hvad mange mennesker i branchen gør Tanke Jeg burde gøre det, uden at planlægge for meget og uden at overtænke det… Jeg er bare ligeglad med det, ærligt talt!

Menzel stopper op og klukker undskyldende over sin atombombe, klar over, at flere teenagere – der åbenbart kender og elsker hende primært som FrossetElsa – sidder blandt publikum på Grammy Museums Clive Davis Theatre. Hun indrømmer, “Når du er en Disney-dronning… giver det mig problemer, at være en 52-årig kvinde, der finder min mand virkelig attraktiv og kan lide at drikke en drink en gang imellem og ikke bare tale med 12-årige… gamle piger. …Så, a Nogle gange må jeg bande! Jeg er nødt til at slippe det ud. Jeg mener, jeg er en østkystpige. Det er virkelig forbandet hårdt at være model.”

Menzel ved, at disse bekymringer er “champagneproblemer”, og han påpeger det Frosset det var “det bedste, der nogensinde er sket for mig. Jeg var en lille pige, der har drømt om dette, siden jeg var 6 år gammel, og mine drømme er gået i opfyldelse. … Jeg elsker at optræde, og jeg kunne ikke engang have forestillet mig alle disse ting. Og at være i stand til at forbinde med unge mennesker, især siden jeg har været mor, at kunne se det fra alle sider af spektret, det er bare den største gave. Men ja, hvis du synger om at styrke små børn, og du er 52 og nogle gange ikke kan stå op om morgenen, er der en smule hykleri der. Du vil helt sikkert have disse sange eller scener eller ting, der gør dig bedre, som får dig til at gå eller tale eller i det mindste være en rigtig god skuespillerinde. Nogle gange er det svært at være en rollemodel. Men [“Let It Go”] det er faktisk et af de øjeblikke, jeg er mest stolt af.

Men lad os nu gå videre Drama Queen, viser Menzel forskellige, afgjort mindre Disney-agtige sider af sin personlighed. For eksempel er der to frække, bitchy empowerment-hymner, housemusik-boppen “Beast” (“I wake up that day and I had balls,” siger hun om sangens indspilningssession) og den spidse negl “Make Me Hate Me” (om en unavngiven “f***er”, som jeg gik på kompromis for og mistede min selvfølelse – og fik den tilbage). Der er også det sexede sidste nummer “MacArthur Park”-stil “”Madison Hotel”, som var inspireret af Menzels tidligt frieri med den nu mand Aaron Lohr, da parret mødtes på deres foretrukne Manhattan “haven” (et fornemt hotel med “en virkelig sexet bar og værelser med badekar midt badeværelse”). Singlen “Move”, mens den bedragerisk skummende og minogue /Lipa-agtig, udforsker lyrisk Menzels usikkerhed og “denne idé om virkelig at ville træde ind på min livsbane, ind i mit søgelys … for virkelig at eje det lys og ikke være bange for det.” min kraft, som har været noget som jeg finder som kvinde, som jeg altid kæmper med. Menzel mener, at det er vigtigt, selvom det nogle gange er “skrækkende”, for hende at kunne udtrykke sig på disse nye måder.

“Børn skal vide, og kvinder skal vide, at vi alle prøver at være så stærke og magtfulde, og det er ikke altid let at gøre det,” siger Menzel. “Folk skal vide, at ja, du kan prøve, og du kan få succes, men så er der andre dage, hvor du bare ikke når. Og det er lige hvad det er. Men du kan ikke være en god kunstner – du kan ikke forbinde dig med et publikum, du kan ikke få folk til at føle eller krybe ud, eller have en empatisk og forbundet oplevelse med et teater eller et samfund eller i samfundet – hvis du’ gør dig ikke sårbar og villig til at tage risici og begå fejl.

Drama Queen byder på nogle af Menzels største vokaler gennem tiderne, især på et par samarbejder med Jake Shears fra Scissor Sisters: “den mørke side af disco”-klagesangen “Funny Kind of Lonely”, som Menzel siger skildrer en “dronning af badeværelsesdrama tager fra makeup” efter “en hård nat” med “for mange bourbons”, og den klynkende gulvfylder/glaspunch “Dramatic”. Men selvom albummet sætter Menzel på samme niveau som hendes dansediva-idoler som Summer, Gaynor, Diana Ross, Cher og Barbra Streisand fra “No More Tears”-æraen, indrømmer hun, at hun stadig er en streng selvkritiker – især ” på dagen i dag, hvor alle er i problemer på sociale medier og ikke går glip af noget.

Menzel husker stadig bedrøvet dengang, han “tog alle tonerne forkert” under sin nytårsaften 2015-opførelse af “Let It Go”, da han sang den Oscar-vindende sang. Frosset den styrtede ind i de frysende elementer på Times Square og blev sprængt ind på platformen, der dengang var kendt som Twitter. “Beslutter ikke at lip-sync, at synge en sang i dens originale toneart med små håndvarmere og ekstra lag, så du kan synge med ved midnat. Nul graders vejr. Og så ramte jeg den sidste tone, og jeg lød som Bruce Springsteen eller noget,” griner han. “Og så skrev folk sådan nogle slemme ting – og jeg Lys De! Det var dumt«.

Menzel fortsætter: “Min identitet er SOM fanget af at være sanger, og jeg følte ofte: ‘Hvem er jeg, hvis jeg ikke er sanger? Hvad er mit værd? Hvad gør mig anderledes, hvad adskiller mig i verden?'” Så når det er tid til at optræde live, bliver hun stresset, hvis hun ikke kan være “et hundrede procent”. En “alt eller intet-pige”, der sammenligner sig selv med en “atlet”, når hun forbereder sig på at synge offentligt, rasler af en liste med “mange små variabler”, der kan afspore en præstation: ikke bare frysende udendørstemperaturer, men strubebetændelse, halsbrand, en gråd stave, stå sent op med dit barn eller på en flyvetur med røde øjne eller endda et “TMI”-mønster. “Jeg mener, forestil dig, at du har menstruation!” udbryder han. “Tænke om operasangere: de tjener kun et vist beløb [of performances] en uge [because of their menstrual cycles]. Undskyld, men det er noget af det mest irriterende ved at synge for en kvinde!”

Menzel siger, at det tog “et par års erfaring” at komme til denne erkendelse, men på det seneste, mens han fremførte sin disco bækken ved Pride-arrangementer, har han “erfaret, at det ikke er Så snart på mine høje toner – det er det, det i virkeligheden handler om historiefortælling for mig. Jeg har lige haft et publikum Opnådet er Røre ved Det, [even when] Jeg gjorde ikke alle de ting, som jeg troede, de ville høre. Det tog hende også et stykke tid at vænne sig til disco dans og synge live på samme tid: “Der er en grund hvorfor folk lip sync! griner, men det lykkedes at undgå at bære de tårnhøje platformssko, der er vist i Jerry Hall/Kate Bush/Roxy Musics aggressivt glamourøse billeder af Drama Queenalbumcovers og videoer af. ”På den måde kan jeg tage noter og trække vejret og så danse. Jeg er ved at lære at synge de store toner og Derefter du danser, og så er lette ting lavere i din stemme; det er når man faktisk kan tage et lille skridt/sammen/skridt/sammen.”

Udgivelsen af ​​”Move” Drama Queen, faldt sammen med Pride Month, som en slags kærlighedsbrev til Menzels støttende LBGTQ+ fanbase. Og det samfund kvitterede med “den mest utrolige albumudgivelsesfest” i Brooklyns 3 Dollar Bill gay-klub, hvor en henrykt Menzel så en cast af drag queens slagtere og bob på fødderne. (En drag queen med særlig dyb viden om Idina bar endda den berømte røde Adidas jumpsuit Medina bar Onddet er den sidste nat, som Menzel måtte opgive i 2005, fordi hun faldt gennem scenens falddør og brækkede ribbenene aftenen før.)[The drag queens] Jeg mestrede mit album, som var ret fantastisk… og så lavede de en masse sange ud af mit liv med fuld produktion, koreografi, dansere, kostumer, alt muligt. Det var en virkelig utrolig nat, men jeg græd det meste af tiden, siger Menzel. Godt på mig.”

Menzel har også modtaget mange anerkendelser fra de fantastiske samarbejdspartnere til hans nye album. Sammen med de to co-forfattere med discoprins Shears oplevede han en “pinch-me moment” indspilning med diskokongen, Chic af Nile Rodgers på “Paradise” inspireret af “Good Times” (“I bad han ham arbejdede sammen med mig… jeg ville have ham til at give mig troværdighed, ærligt talt”), og samarbejdede også med superstjernesangskriveren Justin Tranter (Selena Gomez, Kelly Clarkson, Justin Bieber, DNCE, Lady Gaga, Dua Lipa) for den søde Olivia Newton John-agtig. “Min kærlighed til livet.” Hun er ekstremt taknemmelig for alle de “vidunderlige forfattere og producere, der arbejdede sammen med mig og sagde ja til mine ideer og ikke sagde, ‘Men du er fra Broadway!’ … I lang tid har folk i erhvervslivet, og især musikindustrien, altid været bekymrede over, at jeg er for “alsidig”, for hvis du ikke er meget specifik for dem, gør det deres arbejde sværere at markedsføre dig og alt det der ting.” Men nu indser den multi-bindestrege entertainer, som har spillet overalt fra Catskills til Broadway, fra Oscar-uddelingen til Lilith Fair, at det at have et “mangfoldigt værk at være stolt af” er “meget større end blot ét album eller én sang”.”

Og disco queen – eller drama queen – er tilsyneladende rollen i Menzels liv, og den rolle, Tony Award-vinderen er født til at spille. Han indrømmer, at der tidligere har været tidspunkter, hvor han kunne føle sig “tilbagetrukket eller mindsket … og det kan jeg ikke lide. Jeg er meget opmærksom på det, fordi jeg er neurotisk og tænker på disse ting hele tiden. Men nu ‘genvinder’ han ordene ‘drama’ og ‘diva’ og fejrer hendes ‘større, højere, dristigere selv’. … Jeg synes, det er sødt Enestående vær en drama queen! Det betyder, at du mærker tingene dybt og intenst, og du er lidenskabelig og brændende, og du er romantisk, og du kan være noget rod, og du kan være følsom og sårbar og alle de ting. Og det gør dig Virkelig godt at være gift – holder folk på tæerne! Men i virkeligheden gør det os til bedre kunstnere og bedre mennesker. Så jeg er helt tilhænger af at omfavne det.

Læs mere fra Yahoo Entertainment:

Følg Lyndsey videre Facebook, x, Instagram, Amazonia, Spotify

Interviewet ovenfor er fra Idina Menzels optræden på Grammy Museum den 22. august 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *